Apple Sales Training Online – Apple Product Professional

Test Your Mac Knowledge 2016

Course #: TYKMAC1601
Max Score: 3.000
 
1: Which of the following have Thunderbolt 2 and HDMI ports?
Answer: Both the 13-inch and 15-inch MacBook Pro with Retina display
Correct! Both the 13-mch and 15-mch MacBook Pro with Retina display include two Thunderbolt 2 ports and an HDMI port.
 
2: Which of the following is an advantage of the Fusion Drive in Mac mini and iMac?
Answer: It combines the performance of flash storage with the capacity of a hard drive.
Correct! The Fusion Drive helps customers store all the files and media they want and access their most frequently used apps faster.
 
3: Which statement describes how customers upgrade their eligible Mac to OS X El Capitan?
Answer: Go to the Mac App Store and download OS X El Capitan for free.
Correct! This describes how customers upgrade their eligible Mac to OS X El Capitan.
 
4: What feature works with the specially designed fan to make Mac Pro up to 70 per cent more energy- efficient than the previous generation?
Answer: Unified thermal core
Correct! The unified thermal core works with the specially designed fan to make Mac Pro up to 70 per cent more energy efficient than the previous generation.
 
5: What’s an advantage of LED backlighting for the iMac display?
Answer: It provides instant-on uniform brightness.
Correct! This is an advantage of LED backlighting on iMac.
 
6: Your customer is concerned that he doesn’t have enough compatible accessories to connect to Mac mini. What should you tell him?
Answer: Mac mini is compatible with most displays, keyboards and mice.
Correct! Mac mini is compatible with the display, keyboard and mouse that your customers currently own.
 
7: Which Mac notebook features fifth-generation Intel Core M processors?
Answer: MacBook
Correct! MacBook features an efficient fifth-generation Intel Core M processor that runs on just 5 watts of power.
 
8: A customer is concerned that Mac Pro no longer has internal bays for adding drives. Which of these statements is the BEST response?
Answer: It’s easy to add all the storage you need with the advanced I 0 connections on Mac Pro.
Correct! Mac Pro is highly configurable, so customers can easily add up to STB of storage—with no drop in performance compared with internal drives.
 
9: What’s an advantage of IPS technology in MacBook Pro with Retina display?
Answer: View the screen at practically any angle
Correct! With IPS technology, customers can view the screen at practically any angle.
 
10: Compared with traditional hard drives in most notebook computers, what’s an advantage of all-flash storage?
Answer: Durable and reliable
Correct! Flash storage is durable and reliable because it doesn’t have any moving parts, so it’s perfect for highly portable consumer devices.
 
11: Which Mac notebook provides up to 12 hours of wireless web browsing on a single battery charge?
Answer: 13-inch MacBook Air
Correct! The 13-inch MacBook Air provides up to 12 hours of battery life, so customers can work all day on a single charge.
 
12: Which new Mac models come with Photos, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers and Keynote available for free?
Answer: All Mac models
Correct! All new Mac computers come with Photos, iMovie and GarageBand built in, and Pages, Numbers and Keynote available as a free download.
 
13: Which of these features is new with OS X El Capitan?
Answer: Split View
Correct! Split View was introduced for the first time in OS X El Capitan.
 
14: Which of these is an advantage of Continuity?
Answer: Customers can start something on one device and seamlessly pick up where they left off on another.
Correct! This is an advantage of Continuity.
 
15: Which of these is a feature of iMac?
Answer: It’s 5 mm thin at its edge.
Correct! All iMac models are 5 mm thin at the edge.
 
16: What is the maximum amount of memory you can configure on iMac with Retina 5K display?
Answer: 32GB
Correct! You can configure iMac with Retina 5K display with up to 32GB of memory.
 
17: How much faster is Thunderbolt 2 compared to the industry standard, USB 3?
Answer: 4x faster
Correct! Thunderbolt 2 is 4x faster than the industry standard, USB 3.
 
18: Which of these is an advantage of the redesigned keyboard on MacBook?
Answer: The butterfly mechanism allows for more stable, responsive keys.
Correct! The redesigned keyboard on MacBook uses a butterfly mechanism, which is made from a suffer material and allows for more stable, responsive keys.
 
19: Which adapter should you recommend to customers who want to watch video from their MacBook on their HDTV?
Answer: USB-C Digital AV Multiport Adapter
Correct! With the USB-C Digital AV Multiport Adapter, customers can use an HDMI cable to watch video from their MacBook on their HDTV.